Lyžiarsky výcvik na Táľoch

 

Žiaci SSOŠH ŽP na lyžiarskom výcviku v Ski Tále
Žiaci SSOŠH ŽP si svahy na Táľoch pochvaľovali

Súkromná stredná odborná škola hutnícka Železiarne Podbrezová so svojimi prvákmi v dňoch 11. – 15. februára absolvovala zimný výcvikový kurz. Hostilo nás lyžiarske stredisko na Táľoch.

Traja inštruktori lyžovania a dvaja snowboardingu sa venovali 37 žiakom našej školy, ktorí boli na rôznych úrovniach lyžiarskych schopností, od skúsených lyžiarov až po úplných začiatočníkov či už na lyžiach alebo na snowboarde.
Výborné počasie s vynikajúcimi podmienkami na lyžovanie dopĺňala vždy perfektne upravená zjazdovka. Pobyt nám spríjemňoval starostlivý personál celého strediska, ale aj veľmi chutná strava. Ubytovaní sme boli v hoteli Golf, odkiaľ nás každý deň vozil Skibus do strediska a späť. Rovnako aj raňajky a večere sme mali v hoteli a v reštaurácii Stodola, takže sme obedovali priamo v lyžiarskom stredisku. Jedno popoludnie sme strávili v rámci regenerácie v bazéne a saune v hoteli Stupka. Posledný deň výcviku všetci, konkrétne aj tí, ktorí prvýkrát stáli na lyžiach alebo snowboarde, zjazdili aj náročnejší svah a žiaci, ktorí naopak lyžovať vedeli si zdokonalili carwingový oblúk.
Celý pobyt si žiaci spestrovali rôznymi aktivitami, hrami, prechádzkami a vzájomne sa spoznali jednotlivé triedy. Môžeme skonštatovať, že tohtoročný lyžiarsky kurz dopadol vynikajúco zo všetkých pohľadov. Vďaka patrí všetkým.