Jedálny lístok

Jedálny lístok

26. 2. – 3. 3. 2024

Pondelok

Polievky: hŕstková, prešporská, pečivo.

• Viedenský guláš z daniela, halušky,

• Bravčový rezeň na zelenine, ryža, cvikla,

• Racio šalát, pečivo,

• Fliačky s kapustou.

Utorok

Polievky: terchovská, krupicová so zeleninou, pečivo.

• Mletý rezeň so syrom, domáci zemiakový šalát,

• Morčacie prsia na ázijský spôsob, tarhoňa, uhorka,

• Dusená zelenina, volské oká,

• Ryžový nákyp s ovocím,

• Vitamínový balíček.

Streda

Polievky: slepačia, zemiaková gulášová, pečivo.

• Pečený bôčik s plnkou, kapusta, knedľa, 

• Hovädzí guláš mexický, ryža, šalát,

• Zapekané zemiaky s pórom,

• Šúľance s makom,

• Bageta s kuracím mäsom.

Štvrtok

Polievky: držková, pohronská, pečivo.

• Hovädzí rezeň obaľovaný, zemiaky, čalamáda,

• Kuracie prsia na smotane s hlivami, cestovina, 

• Pečená klobása, hrachová kaša, uhorka, chlieb,

• Zapekané palacinky s tvarohom.

Piatok

Polievky: slovenská hubová, francúzska, pečivo.

• Bravčový guláš, knedľa,

• Pečené kuracie stehno, zeleninová ryža, kompót,

• Vyprážaná ryba, zemiaková kaša, šalát,

• Šalát zelerový s ananásom, pečivo,

• Bageta s pikantným mäsom.

Sobota

Polievka: kelová s ryžou, pečivo.

• Bravčové stehno na paprike, cestovina,

• Hovädzie filé kopaničiarske, opekané zemiaky, uhorka.

Nedeľa

Polievka: kapustová letná, pečivo.

• Hovädzie mäso na korení, ryža, čalamáda,

• Kuracie prsia prírodné, tarhoňa, cvikla.

Jedálny lístok

4. – 10. 3. 2024

Pondelok

Polievky: kapustová s klobásou, roľnícka, pečivo.

• Bravčová krkovička zbojnícka, zemiaky, čalamáda,

• Kuracie stehno s kuriatkovou omáčkou, cestovina,

• Hovädzí guláš so zelenou fazuľkou,

• Šalát lahôdkový, pečivo.

Utorok

Polievky: fazuľková kyslá s kôprom, sedliacka, pečivo.

• Hovädzie dusené, paradajková omáčka, knedľa,

• Morčacie prsia plnené špenátom a syrom, ryža, šalát,

• Furmanské halušky,

• Pečená ryba na masle, krúpy so zeleninou,

• Vitamínový balíček.

Streda

Polievky: hovädzia s cestovinou, kláštorná, pečivo.

• Vyprážané kuracie stehno, zemiaková kaša, kompót,

• Bravčový rezeň na srbský spôsob, slovenská ryža, šalát,

• Horehronský syrový šalát, pečivo,

• Závin kysnutý makovo-višňový, kakao,

• Bageta moravská.

Štvrtok

Polievky: zeleninová, oravská fazuľová, pečivo.

• Pečené morčacie stehno, červená kapusta, knedľa,

• Bravčové mäso na lesných hríboch, ryža, šalát,

• Zemiakové placky plnené mäsom,

• Cestoviny s brokolicou a smotanovou omáčkou.

Piatok

Polievky: mexická, bryndzová so strúhaným cestom, pečivo.

• Hovädzia pečienka milánska, cestovina,

• Detvianska nátura, opekané zemiaky, uhorka,

• Kuracie stehno dusené so slivkami, ryža,

• Muffiny s čokoládou, kakao,

• Bageta tuniaková.

Sobota

Polievka: hrachová s párkom, pečivo.

• Guláš z diviny, knedľa,

• Kuracie prsia Kung-pao, ryža, šalát.

Nedeľa

Polievka: karfiolová, pečivo.

• Perkelt z morčacieho mäsa, cestovina,

• Bravčový rezeň s nivou a šampiňónmi, opekané zemiaky, uhorka.