Po prvej výhre v nadstavbe prehrali železiari na pôde lídra

Samuel Ďatko (v bielom) nastúpil v zápase so Žilinou na druhý polčas. Foto: M. Štefánik

Po reprezentačnej prestávke pokračovala futbalová Fortuna liga zápasmi 4. a 5. kola nadstavby. FK Železiarne Podbrezová najskôr privítal v Zelpo aréne MŠK Žilina, aby o týždeň na Žitnom ostrove potrápil o titul bojujúci DAC Dunajská Streda.

Stretnutie so Žilinou sme začali ako zo zlého sna. Už v úvode sa pekným priamym kopom prezentoval hosťujúci Kopas a žlto-zelení vyhrávali. Hoci sa Podbrezová snažila, k vážnejšiemu ohrozeniu brány nedošlo. Naopak, po polhodine hry vyšiel šošonom rýchly brejk a Bari zvýšil náskok. Bojové zástavy dvihol ešte do prestávky novopečený kapitán Bakaľa, ktorý pohotovo strelil svoj prvý gól v sezóne a bolo znížené.

Po obrátke sme sa snažili čím skôr vyrovnať. Podarilo sa. Gólový účet si v tejto sezóne Fortuna ligy otvoril aj Blahút a začínalo sa odznova. Hnaní túžbou konečne zvíťaziť sme začali na trávniku dominovať. O všetkom rozhodla situácia po viac ako hodine hry. Strelu Pavúka brankár Žiliny iba vyrazil a loptu do siete „upratal“ Kabongo. Žilina spálila do konca zápasu ešte niekoľko šancí, ale skóre sa už nemenilo.

„Videli sme zaujímavý duel. V prvom polčase bolo badať, že máme za sebou sériu zápasov, na ktorú nie sme zvyknutí. Hráči boli trochu vyrušení a nesebavedomí smerom nahor. Aj keď sme dvakrát inkasovali, po polhodine sme boli jasne lepší a za druhý polčas som veľmi hrdý na to, akým spôsobom sme hrali. Hráčov som pochválil za obrat,“ povedal na pozápasovej tlačovke Roman Skuhravý, tréner železiarov.

Otočka DAC

Povzbudení výhrou sme cestovali na Žitný ostrov, kde nás čakal líder z Dunajskej Stredy. Za sústavného dažďa sme začali výborne, keď rohový kop Ďatka hlavou usmernil do siete Pavúk. Následne domácim neuznali gól pre ofsajd. Naďalej sme boli aktívni a odmenou mohol byť druhý presný zásah, avšak strelu Špyrku zlikvidoval Petráš. DAC sa čoraz viac osmeľoval a postupne sa dostal do herného rytmu.

Hneď po zmene strán mohol pridať druhý gól Ďatko, ale v čistej šanci minul bránu. A práve tu sa začal lámať chlieb zápasu. Krátko na to bol vylúčený Šimon Faško po druhej žltej karte a žlto-modrí naplno ovládli hru. K vyrovnaniu ich hnali aj skvelí fanúšikovia, ktorí sa napokon dočkali. Po takmer hodine hry Ludha vyrazil strelu pred voľného Dimuna a bol z toho gól. V oslabení sa nám nedarilo dostávať do útoku, naopak, museli sme sa mať neustále na pozore. Rozhodujúci moment prišiel v 72. minúte, keď skvelú robotu Kalmára zužitkoval na druhý presný zásah v stretnutí Dimun a rozhodol. Napriek našej snahe sme si už väčšiu šancu do konca duelu nevypracovali, a tak sme sa z juhu Slovenska vrátili bez bodov.

Sklamaný Ludha

Po stretnutí netajil sklamanie Roman Skuhravý, náš tréner, ale ani Richard Ludha, ktorý sa do brány vrátil po jednozápasovej pauze. „Prvých 25 minút sme sa prezentovali veľmi dobre, hrali sme našu hru. Užívali sme si zápas, dali sme rýchly gól, ktorý nás ešte viac nakopol. Potom prišla pasáž, keď mal súper prevahu a vytvoril si aj štandardné situácie. Ustáli sme to bojovnosťou a cez polčas sme si povedali, aby sme boli obozretní, lebo sme mali tri žlté karty. Nepodarilo sa nám to. Ale taký je futbal. No vyhovárať sa určite nemôžeme. Červená karta dosť ovplyvnila výkon, pretože jeden hráč chýbal v obrane i útoku. Potom to už súper zobral do vlastných rúk a v druhom dejstve zaslúžene otočil skóre,“ povedal po stretnutí R. Ludha. Následne ale poznamenal, že mužstvo nepodalo zlý výkon. „Všetci si prajeme vyhrávať, čiže prehra nás mrzí. Každý zápas je ťažký, no nevadí. Ideme ďalej,“ doplnila brankárska jednotka železiarov.

Napraviť si chuť môžu naši hráči už najbližšiu sobotu, kedy na vlastnom trávniku privítajú v derby zápase Banskú Bystricu. Výkop je naplánovaný na 18. hodinu. Všetkých fanúšikov pozývame.