Jedálny lístok
5. – 13. 5. 2025
Pondelok
Polievky: gulášová, krupicová so zeleninou, pečivo.
• Jarné kuracie stehno, zemiaky,
• Bravčové mäso na paprike, cestovina,
• Pečená klobása, hrachová kaša, chlieb, uhorka,
• Ryžový nákyp s ovocím.
Utorok
Polievky: Fazuľová kyslá, zeleninová so šunkou, pečivo.
• Kuracie prsia plnené nivou, ryža, šalát,
• Držky na diabolský spôsob, knedľa,
• Vyprážaný karfiol, zemiaky, tatárska omáčka,
• Ružový cestovinový šalát s tuniakom,
• Vitamínový balíček.
Streda
Polievky: Slepačia, paradajková s ryžou, pečivo.
• Vyprážané čevapčiči, zemiaky, šalát,
• Morčacie prsia na zelenine, tarhoňa, uhorka,
• Zapekaná ryba so šampiňónmi, šalát z červenej kapusty s kukuricou,
• Buchty na pare s nutelou, maková posýpka, kakao,
• Bageta s kuracím mäsom.
Štvrtok
Polievka: Sedliacka, pečivo.
• Bravčový rezeň prírodný, ryža, šalát,
• Pečené morčacie stehno, červená kapusta, knedľa.
Piatok
Polievka: Kapustová s údeninou, pohronská, pečivo.
• Bravčový rezeň telgártsky, zemiaková kaša, šalát,
• Hovädzia pečienka milánska, cestovina,
• Restovaná kačacia pečeň, hrášková ryža, cvikla,
• Závin kysnutý orechovo-višňový,
• Bageta tuniakova.
Sobota
Polievka: Karfiolová, pečivo.
• Podtatranský plnený bravčový rezeň, ryža, čalamáda,
• Hovädzí guláš znojemský, tarhoňa, šalát.
Nedeľa
Polievka: Furmanská, pečivo.
• Kuracie stehno s kuriatkovou omáčkou, cestovina,
• Bravčový rezeň orientálny, štuchané zemiaky s maslom, cvikla.
Jedálny lístok
12. – 18. 5. 2025
Pondelok
Polievky: hŕstková, bryndzová so strúhaným cestom, pečivo.
• Jelení guláš, cestovina,
• Kuracie prsia na ázijský spôsob, ryža, šalát,
• Zapekaný bravčový rezeň so syrom, fit šalát,
• Pirôžky plnené marhuľovou náplňou, slaný karamel.
Utorok
Polievky: slovenská hubová, mrkvová s pórom, pečivo.
• Vyprážaný syr, zemiaky, tatárska omáčka,
• Hovädzie mäso na korení, slovenská ryža, šalát,
• Ohnivé kuracie stehno orientálne, zeleninová obloha,
• Lievance s lesným ovocím,
• Vitamínový balíček.
Streda
Polievky: hovädzia s pečeňovými haluškami, zeleninová, pečivo.
• Pečený bôčik s plnkou, kapusta, knedľa,
• Kuracie prsia na lesných hríboch, ryža, šalát,
• Cestoviny s brokolicou a smotanovou omáčkou,
• Ryba na vidiecky spôsob, zemiaky, šalát,
• Bageta s pikantným mäsom.
Štvrtok
Polievky: boršč s mäsom, roľnícka, pečivo.
• Morčacie mäso s brusnicovou omáčkou, široké rezance,
• Bravčová krkovička zbojnícka, opekané zemiaky, šalát,
• Lasagne mäsové,
• Pečené buchty so slivkovým lekvárom, kakao.
Piatok
Polievky: oravská fazuľová, tekvicová, pečivo.
• Hovädzí guláš debrecínsky, knedľa,
• Morčacie prsia plnené špenátom a syrom, ryža, šalát,
• Fašírka, paradajková kapusta, zemiaky,
• Šalát lahôdkový, pečivo,
• Bageta moravská.
Sobota
Polievka: brokolicová dánska, pečivo.
• Husárska roláda, zemiaková kaša, čalamáda,
• Morčacie prsia na srbský spôsob, tarhoňa, šalát.
Nedeľa
Polievka: hrachová so salámou, pečivo.
• Kurací paprikáš, cestovina,
• Hovädzia pečienka na slanine, ryža, cvikla.