Erik Gallo juniorským majstrom Slovenska

 

Dňa 26. júna sa v žarnovickej kolkárni uskutočnili Majstrovstvá Slovenska v kategórii juniorov a junioriek do 23 rokov.

V kategórii dievčat si vybojovala titul majsterky Slovenska s výkonom 575 zvalených kolov Alexandra Duračková z TJ Rakovice. Naše dve želiezka v ohni, Poliaková a Vávrová, na cenné kovy nesiahli. Obe zhodne zahrali po 531 kolov a tak dorážka rozhodla o šiestom mieste pre Vávrovú a siedmom pre Poliakovú.

Erik Gallo sa stal majstrom Slovenska v kategórii juniorov do 23 rokovV kategórii chlapcov máme majstra Slovenska. Vo finálovom turnaji sa najviac darilo nášmu kolkárovi Erikovi Gallovi, ktorý si výkonom 587 zabezpečil titul majstra Slovenska v jednotlivcoch na 120 HZ, aj v kombinácii s výkonom 1173. Vo finále hrali ešte dvaja naši hráči. Na ôsmom mieste skončil Malček (542) a na desiatom Švantner (539).

Nášho úspešného kolkára Erika Galla sme oslovili bezprostredne po zisku titulu majstra Slovenska:

Erik, toto bol tvoj prvý štart v kategórii juniorov a zároveň prvý štart na majstrovstvách Slovenska vo farbách Podbrezovej. Aké sú tvoje prvé pocity?

– Som veľmi šťastný. Úžasný pocit, keď sa vám podarí v mene nového klubu, hneď získať titul. Toto som si nepredstavoval ani vo sne.

 

Aká bola príprava na tieto majstrovstvá?

– Korona veľmi obmedzila možnosti trénovania. Bolo to zložité, trénoval som individuálne, behal, cvičil v prírode. Akonáhle sa dalo hrať v kolkárni, začal som so systematickou prípravou s trénerom Ponjavičom. Kvalifikáciu som odohral týždeň pred finálovým turnajom a odskúšal si tak aj žarnovické dráhy (v kvalifikácii skončil tretí – 586 kolkov – pozn. autora).