Jedálny lístok

Jedálny lístok
17. – 23. 11. 2025

Pondelok
Polievky: furmanská, mrkvová s pórom, pečivo.
• Perkelt z morčacieho mäsa, halušky,
• Bravčové ražniči, zemiaky, šalát,
• Hovädzí guláš so zelenou fazuľkou,
• Gnocchi so špenátom a nivovou omáčkou.

Utorok
Polievky: slovenská hubová, rascová s vajcom, pečivo.
• Hovädzí guláš maďarský, knedľa,
• Pečené kuracie stehno, zeleninová ryža, kompót,
• Zemiakové knedličky s údeným mäsom, kapusta,
• Horehronský syrový šalát, pečivo,
• Vitamínový balíček.

Streda
Polievky: šošovicová s kyslou kapustou, paradajková, pečivo.
• Vyprážaný kurací rezeň ovčiarsky, zemiaková kaša, šalát,
• Guláš z daniela, cestovina,
• Pečená ryba na masle, krúpy so zeleninou,
• Zapekané palacinky s tvarohom,
• Bageta s pikantným mäsom.

Štvrtok
Polievky: slepačia, zemiaková gulášová, pečivo.
• Hovädzie dusené, kôprová omáčka, knedľa,
• Bravčové mäso na hubách, ryža, cvikla s chrenom,
• Vyprážaný encián, zemiaky, tatárska omáčka,
• Top šalát s kuracím mäsom, pečivo.

Piatok
Polievky: držková, francúzska, pečivo.
• Bravčový rezeň telgártsky, opekané zemiaky, šalát,
• Kurací paprikáš, cestovina,
• Plnená hlávková kapusta, knedľa,
• Závin kysnutý makovo-jablkový, kakao,
• Bageta moravská.

Sobota
Polievka: kelová so zemiakmi, pečivo.
• Kuracie prsia s horčicou, ryža, šalát,
• Hovädzia pečienka burgundská, knedľa.

Nedeľa
Polievka: terchovská, pečivo.
• Husárska roláda, štuchané zemiaky s maslom, čalamáda,
• Morčacie soté na srbský spôsob, tarhoňa, uhorka.

Jedálny lístok
24. – 31. 11. 2025

Pondelok
Polievka: zeleninová, bryndzová so strúhaným cestom, pečivo.
• Exotický bravčový rezeň, opekané zemiaky,
• Morčacie prsia na paprike, cestovina,
• Šalát brokolicový s kuracím mäsom a olivami, pečivo,
• Farfally so zeleninovou omáčkou.

Utorok
Polievky: stupavská zabíjačková, roľnícka, pečivo.
• Bravčový rezeň gordon blue, zemiaková kaša, šalát,
• Hovädzie mäso na korení, slovenská ryža, cvikla s chrenom,
• Zeleninové medailóny so syrom, fit šalát,
• Hanácke koláče, kakao,
• Vitamínový balíček.

Streda
Polievky: fazuľová kyslá, prešporská, pečivo.
• Hovädzie dusené, paradajková omáčka, knedľa,
• Bravčové mäso na čínsky spôsob, ryža, šalát,
• Kuracie stehno na zelenine, štuchané zemiaky s cibuľkou,
• Pirôžky plnené marhuľovou náplňou, slaný karamel,
• Bageta gurmán.

Štvrtok
Polievky: hovädzia s pečeňovými haluškami, šurdica, pečivo.
• Vyprážané čevapčiči, zemiaky, šalát,
• Kuracie prsia prírodné, tarhoňa, uhorka,
• Džuveč z bravčového mäsa, cvikla,
• Buchty na pare s nutelou, maková posýpka, kakao.

Piatok
Polievky: gulášová, krupicová so zeleninou, pečivo.
• Bravčové stehno hamburské, knedľa,
• Kuracie prsia plnené špenátom a syrom, ryža, šalát,
• Ryba na vidiecky spôsob, zemiaky, šalát,
• Bolonské špagety,
• Bageta s morčacím mäsom.

Sobota
Polievka: kelová s ryžou, pečivo.
• Pečené kuracie stehno s kapustou, zemiaky,
• Bravčové mäso na smotane, halušky.

Nedeľa
Polievka: hrachová so salámou, pečivo.
• Goralská pochúťka, knedľa,
• Bravčový rezeň s nivou a šampiňónmi, ryža, šalát.