Zabezpečili sme si účasť v semifinále Ligy majstrov

Naši kolkári odohrajú začiatkom apríla dôležité zápasy v Lige majstrov. Foto: autor

Dňa 19. februára sme na predmestí Záhrebu, v Zaprešiči, nastúpili na odvetný zápas štvrťfinále Ligy majstrov. Kolkári KK Zaprešić vedeli, že ich čaká sizyfovská práca. Naši hráči si v prvom zápase doma vypracovali výbornú pozíciu vysokým víťazstvom 7:1. V Chorvátsku nám tak stačilo získať jeden bod a viac ako sedem setov. Ich domáca kolkáreň je však veľkým tromfom a súperi si tam nechodia pre víťazstvá.

Zápas sa začal z našej strany takticky pozmenenou zostavou, súper využil aj technické striedanie. Nič platné. Erik Kuna už v prvej trojici získal bod a spolu s Pašiakom a Nemčekom mali 5,5 setov. Druhá trojica tak potrebovala získať len dva sety na postup. Bína a Vadovič vyhrali už prvé dráhy, a tak bolo rozhodnuté. Spolu s Veselým nakoniec získali ďalšie dva body a 5,5 setov.

Chorváti nakoniec vyhrali 5:3, ale len 11 kolov nás delilo od nášho víťazstva 5:3, ba mohlo byť aj 6:2, keď Pašiak mohol vybodovať svojho súpera (chýbalo päť kolov). Naším najlepším hráčom bol Bystrík Vadovič (689), ktorý paradoxne porazil súperovho najlepšieho hráča Luku Bolanču (671).

KK Zaprešič – ŠK ŽP 5:3 (3808:3797), sety 13:11.

ŠK Železiarne Podbrezová: Nemček 605, Pašiak 597, Kuna 665, Vadovič 689, Bína 654 a Veselý 587.

Napriek prehre sme postúpili do Final Four. Semifinále a zápasy o medialy sa odohrajú 2. a 3. apríla v maďarskej Pápe. Naším semifinálovým súperom je bavorský klub SKK Chambtalkegler Raindorf. Druhú semifinálovú dvojicu tvorí nemecký SKV Rot-Weis Zerbst 1999 a taliansky KK Neumarkt – Imperial Life.