PODBREZOVAN   13/2005

STRANA 5

logo ZP a.s.

STRANA

0

1 2 3 4 5 6

Prakticke rady


<<<

 HOROSKOP       

 

horosa.jpg (12664 bytes)

kozorozec.gif (455 bytes)KOZOROZEC
22. 12. – 20. 1.

KOZOROZEC – Skutocne mozete hory prenasat, nie je to len pocit. Mate vyslovene uspesne dni. Vyuzite tento cas na uskutocnenie vsetkych planov, nic neodkladajte. V praci na vas caka uznanie z najvyssich kruhov.

vodnar.gif (539 bytes)VODNAR
21. 1. – 20. 2.

VODNAR – Ak mate pocit, ze vas partnersky vztah preziva krizu, nebojte sa ju radikalne riesit. Volte prijemnu atmosferu pri svieckach a dobrej veceri. Ziskate si osobne sympatie osoby, ktora vam pomoze vybudovat slubnu karieru.

ryby.gif (480 bytes)RYBY
21. 2. – 20. 3.

RYBY – Nepresadzujte sa za kazdu cenu. Ak neviete ustupit, radsej mlcte. Ak sa strmhlav nepustite do niecoho, s cim nemate skusenosti, zostanete uchraneni pred sklamanim. Partnera, ak si to vyzaduje, pokojne rozmaznavajte.

baran.gif (499 bytes)BARAN
21. 3. – 20. 4.

BARAN – V osobnom zivote pocitajte s precitlivenostou partnera, hlavne pri urcitych neprijemnych temach. Vyhybajte sa konfliktom na pracovisku. Realizujte vsetky svoje predsavzatia, mozu znamenat zasadny zvrat vo vasom zivote.

byk.gif (526 bytes)BYK
21. 4. – 20. 5.

BYK - Mozete postupit, ziskat viac, ako ste predpokladali. Vo vasom zivote nastava nove obdobie, je vsak potrebne stavat na vasu intuiciu. Caka vas uspech a slava. Skuste zariskovat a mozno sa dockate aj vyhry.

blizenci.gif (509 bytes)BLIZENCI
21. 5. – 21 . 6.

BLIZENCI – V sukromi zavladne dlho ocakavana harmonia. Obdobie je vhodne na planovanie buducich aktivit o to viac, ze prave zbierate plody usilia z predchadzajucich tyzdnov. Cas priaznivo vplyva aj na financie.

rak.gif (1898 bytes)RAK
22. 6. – 22. 7
.

RAK – Nech vas nelaka, ze vsetko plynie pokojne. Za svojim cielom kracajte cielavedome, ale mozno aj s velkou bezohladnostou. Ak mate podozrenie, ze partner pred vami nieco ukryva, nechajte ho a doprajte mu trochu casu.

lev.gif (487 bytes)LEV
23. 7. – 23. 8.

LEV – Vasa pozornost sa upriami na zivotne radosti, podpori oblubenost a popularitu. Pozor, nezatazujte si mysel falosnymi predstavami. Podari sa vam vytazit zo vsetkeho to najlepsie.

panna.gif (446 bytes)PANNA
24. 8. – 23. 9.

PANNA – Oplati sa vam trpezlivo nacuvat, nereagovat hned na prve slovo, ktore vam nevonia. Nemusite sa nicoho obavat, ak si aj nadalej zachovate zdravy rozum a potrebny nadhlad. Boj s veternymi mlynmi je nezmyselny.

vahy.gif (553 bytes)VAHY
24. 9. – 23. 10.

VAHY – Netrpezlivost znamena zbytocnu stratu energie. Po case si uvedomite, ze ti, ktorych povazujete za nepriatelov su vam hlboko nakloneni. Netvarte sa, ze to necitite. Ak mate pocit, ze vam nevychadzaju plany, jednoducho najdite korektnu obchadzku.

skorpion.gif (558 bytes)SKORPION
24. 10. – 22. 11.

SKORPION – Postupne prichadzate na to, ze docasnymi neprijemnostami ste sa v skutocnosti zbavili toho, co uz pre zivot nepotrebujete. Cakaju vas dni plne slnka a pohody. Darit sa vam bude najma pri manualnej praci.

strelec.gif (544 bytes)STRELEC
23. 11. – 21. 12.

STRELEC – Obdobie je vyhodne na sportovanie, cestovanie, ale aj v sudnych sporoch sa vam bude darit. Mate zaroven sance posplacat vsetky svoje dlhy, ale najma citove. Dni zicia laske a uzatvaraniu manzelstva.


<<<

prakticke rady

Rychle a efektne

Potrebujeme: 3 tegliky kyslej smotany, 3 balicky vanilkoveho cukru, piskoty a lubovolne ovocie (moze byt aj kompot).
Postup: Tortovu formu vylozime piskotami (mozu byt namocene v ovocnej stave, resp, silnej kave). Smotanu zmiesame s vanilkovym cukrom (1:1) a rozlejeme jednu vrstvu na piskoty. Ukladame lubovolne ovocie a striedame. Povrch zdobime slahackou.

(Oprava: V recepte z 12. cisla zapracoval skriatok, potrebujeme len pol litra mlieka.)

ZP Gastro servis ma HACCP uz tri roky

Recertifikacia bola uspesna
Pre vsetkych vyrobcov manipulujucich s potravinami vyplynula s ucinnostou od 1. januara 2000 povinnost vypracovat a zaviest do praxe spravnu vyrobu a kontrolny system HACCP (hazard analysis and crittical control point – analyza nebezpecenstiev a kriticke kontrolne body). Cielom bolo zabezpecenie optimalizacie vyroby potravin, pochutin a napojov, uspokojenie vyzivovych potrieb ludskeho organizmu a minimalizacia zdravotnych rizik.
Ziskanim certifikatu HACCP nasa dcerska spolocnost ZP GASTRO servis, s. r. o., ako prva zo slovenskych vyrobcov jedal splnila nielen europske, ale aj celosvetove poziadavky na pripravu zdravych pozivatin uz pred tromi rokmi. V tychto dnoch sa uskutocnila uspesna recertifikacia. S vedomim, ze spolocnost si svoje opravnenie vlastnit uvedeny certifikat aj nadalej obhajila, nas hreje aj pocit, ze strava poskytovana zamestnancom je nielen chutna, ale splna vsetky legislativou predpisane parametre.

O.K.

Niet dovod na obavy
Je tu leto a mnohi stravnici sa obavaju salmonelozy. Ako nas informoval Jozef Krella, riaditel ZP Gastro servisu, s.r.o., niet dovod na obavy, pretoze v nasej kuchyni nepouzivaju na pripravu jedal majonezy ci tatarske omacky na baze zivocisnych, ale rastlinnych produktov a dodavatelmi su len renomovane firmy.

O.K.


<<<

zp_kuchl_tr.gif (4601 bytes) zp_gastro_tr.gif (12780 bytes)

zp_kuchp_tr.gif (4578 bytes)

Jedalny listok od 4. do 10. jula do 2005 Jedalny listok od 11. do 17. jula 2005
Pondelok 4. 7.

I. - II. - III. zmena

Polievka: klastorna, pecivo
Brav. rezen sikulsky, knedla
Kur. sote s kesu orieskami, ryza, salat
Spen. listy s hlivami, opek. zemiaky
Srbsky salat, pecivo
Zapek. graham. cest. so zeleninou
Sulance s makom, kakao

 

Utorok 5. 7. (sviatok)

I. - II. - III. zmena

Polievka: fazulova kysla, pecivo,
Vypr. brav. rezen, zem. salat
Hov. maso namorn., ryza, salat

 

Streda 6. 7.

I. - II. - III. zmena

Polievka: drzkova, pecivo
Hov. gulas madarsky, knedla
Kur. steh. zbojnicke, ryza salat
Zem. placky plnene hlivami
Horehr. syr. salat, pecivo
Rizoto s paprikou a tofu
Pec. buchty orech., kakao

 

Stvrtok 7. 7.

I. - II. - III. zmena

Polievka: hov. s pec. halusk., pecivo
Ml. rezen z bocika, zem. kasa, salat
Hov. pec. burgundska, cestovina
Rizoto z bravc. masa, uhorka
Struk. salat miesany, pecivo
TOP salat s kuracim masom
Zapekane palacinky s tvarohom

 

Piatok 8. 7.

I. - II. - III. zmena

Polievka: kapustova s klob., pecivo
Hydinove raznici, zemiaky, salat
Bravc. rezen na srbsky sposob, zemiaky, salat
Pizza zeleninova so salamou
Salat sparglovy s fazulkou, pecivo
Halusky s kyslou kapustou
Tvarohove knedlicky s marhulovou naplnou, kakao

 

Sobota 9. 7.

Polievka: pohronska, pecivo
Hov. rostenka ciganska, ryza, salat

 

Nedela 10. 7.

Polievka: frankfurtska, chlieb
Bravc. gulas segedinsky, knedla

Pondelok 11. 7.

I. - II. - III. zmena

Polievka: terchovska, pecivo
Hov. pecienka svieck., knedla
Kur. rezen s broskynami, ryza, salat
Horehr. spagety
Samp. salat s jablkami, pecivo
Sojovy seg. gulas, zemiaky
Moravsky kolac, kakao

 

Utorok 12. 7.

I. - II. - III. zmena

Polievka: karfiolova, pecivo
Vypr. kur. stehno, zemiaky, salat
Bravc. maso na rasci, zelen. ryza, salat
Roln. zemiaky, uhorka
Mrkvovy salat s marhulami
Kuracie prsia na hubach s jogurtom, obloha
Cesnakove osie hniezda

 

Streda 13. 7.

I. - II. - III. zmena

Polievka: furmanska, pecivo
Hov. rostenka na slanine, tarhona, salat
Udene maso, zemiakovy salat
Plnene knedlicky s ud. masom, kysla kapusta
Windsorsky salat
Zeleninove leco, zemiaky
Zapekane rezance s lekvarom a makom

 

Stvrtok 14. 7.

I. - II. - III. zmena

Polievka: francuzska, pecivo
Morc. rezen na samp. a hrasku, ryza, salat
Detvianska natura, zemiaky, salat
Vypr. brokolica, zemiaky, tat. omacka
Letny salat, pecivo
Pikantne mlete maso, obloha
Buchty na pare s nug. plnkou, kakao

 

Piatok 15. 7.

I. - II. - III. zmena

Polievka: zemiakova s hlavk. kapustou, pecivo
Hov. pec. milanska, knedla
Bravc. rezen prirodny, slov. ryza, salat
Hyd. pecen na cibulke, ryza, cvikla
Cestovinovy salat s tuniakom
Mrkvovo – hubovy nakyp, salat
Hanacke kolace, kakao

 

Sobota 16. 7.

Polievka: hrachova so salamou, pecivo
Kuracie stehno s kapustou, zemiaky

 

Nedela 17. 7.

Polievka: hanacka, chlieb
Hov. rostenka portugalska, ryza, salat


<<<

PODBREZOVAN   13/2005

STRANA 5

logo ZP a.s.

STRANA

0

1 2 3 4 5 6