Novinka v stravovacích službách má veľký ohlas

Zámer splnil svoj účel

 

Logo ŽP GASTROSERVIS

 

 „Našim poslaním je predovšetkým dobrou stravou zabezpečiť spokojnosť zamestnancov“, prízvukuje v každom rozhovore Jozef Krella, riaditeľ spoločnosti ŽP GASTRO servis. Predstavenstvo materskej spoločnosti ŽP, v rámci sledovania všetkých oblastí starostlivosti o svojich zamestnancov, pravidelne prehodnocuje aj úroveň stravovacích služieb a v rámci prijímania opatrení na ich skvalitnenie pribúdajú nové benefity. Keď by sme porovnávali stravovacie služby pred vznikom dcérskej spoločnosti s dnešnými podmienkami, je to neporovnateľné. Za dvadsaťdva  rokov jej existencie pribudlo množstvo nových prvkov, ktoré prispeli nielen k zvýšeniu, rozšíreniu, ale hlavne k skvalitneniu stravovacích služieb. Na základe rozhodnutia Predstavenstva ŽP bola od 1. júla 2017 znížená cena jedla z pôvodných 90 centov na 78 centov, na základe pripomienok zamestnancov bol zmenený spôsob výdaja nápojových drinkov, ako doplnku k strave a treťou, najzaujímavejšou novinkou bolo doplnenie, už dovtedy veľmi pestrého sortimentu,  jedálneho lístka. S platnosťou  od 17. júla 2017 bola ponuka rozšírená o balíčky trvanlivých potravín, ktoré si môžu zamestnanci vyzdvihnúť „na voľno“.

foto: Viera Kúkolová
foto: Viera Kúkolová

Uplynulo niekoľko týždňov a nás zaujímalo, ako sa tieto novinky v stravovaní ujali. Spolupracovníkov sme sa pýtali, či chodia na stravu, ako im chutí, ktoré jedlá si vyberajú najradšej a či už vyskúšali ponuku balíčkov, a ako ich hodnotia:

 

Martin ROSIAR
Martin ROSIAR

Martin ROSIAR, Vvr

– Väčšinou sa stravujem v kantíne, len občas si donesiem jedlo z domu. Mám rád kuracinu, napríklad s ryžou. Vyskúšal som aj balíčky, pečivový a nápojový. Keď mi to vydá, beriem si tieto dva druhy. Myslím, že je to veľmi dobré, hlavne pre tých, ktorí nechodia pravidelne na stravu.

 

 

 

Milan BALDOVSKÝ
Milan BALDOVSKÝ

Milan BALDOVSKÝ, Gork

– Pravidelne chodím na stravu, vyberám si najmä z prvých dvoch jedál. S kvalitou stravy som spokojný, chutí mi. Vyskúšal som už aj balíček, zobral som si nápojový. Bol to dobrý nápad. Len škoda, že výber je limitovaný. Ale ja som spokojný.

 

 

 

Roman MUCHA
Roman MUCHA

Roman MUCHA, Te

– Ja som veľmi spokojný, niekedy mám dokonca problém, čo si vybrať, keďže v ponuke sú niekedy aj štyri jedlá, ktoré mi chutia. Občas sa stane, že nemám na nič chuť, ale to je zriedka. Chutia mi najmä jedlá z rýb a šaláty. Keďže chodím pravidelne na teplú stravu, balíček som si zatiaľ nebral. Ale pre tých, čo nevyužívajú stravu, je to dobrá vec.

 

 

Ivan BURSA
Ivan BURSA

Ivan BURSA, Vvr

– Ja chodím na stravu pravidelne, chutí mi. Varia výborne. Uprednostňujem jednotku a dvojku. Balíčky som si bral dvakrát, pečivové. Je to veľmi dobrý nápad, aj ľudia si to pochvaľujú. Celkovo je strava na výbornú. Mne najviac chutí sviečková na smotane, nato, že sa tu varí vo veľkom, varia ju výborne.

 

 

Jaroslav BALCO
Jaroslav BALCO

Jaroslav BALCO, Vvr

-Viac menej chodím, len v nočnej si nosím jedlo z domu. Nie som prieberčivý, zjem všetko, ale uprednostňujem klasiku. Balíčky som už bral, je to veľmi dobrý nápad. Vyskúšal som už viaceré, všetky sú dobré, ale páčia sa mi najmä nápojové a pečivové. U nás niektorí nechodia do kantíny, nechávajú si nosiť aspoň balíčky a pochvaľujú si.

 

 

Martin GAŠPERÍK
Martin GAŠPERÍK

Martin GAŠPERÍK, ŽP Bezpečnostné služby

– Chodím aj na Tále, aj sem, ale keď som tu, stravujem sa pravidelne v kantíne. Väčšinou si vyberám jednotku a dvojku. Vždy si je z čoho vybrať. Balíčky sú dobrým nápadom, hlavne pre tých, čo vôbec na stravu nechodili. Vyskúšal som nápojový a pečivový.

 

 

 

Ing. Pavol Veselovský
Ing. Pavol Veselovský

Ing. Pavol Veselovský, Vo

– Ja chodím do kantíny pravidelne, veľmi mi tu chutí. Väčšinou si beriem jedlá „navoľno“, prípadne šaláty. Najlepší je pikantný. Chutí vynikajúco. No, keďže limit využijem na varenú stravu, balíček som si zatiaľ nevybral, ale odozvy medzi ľuďmi sú veľmi pozitívne.

 

 

 

 

Jozef Krella, riaditeľ spoločnosti ŽP GASTRO servis

Na záver sme požiadali o zhodnotenie aj riaditeľa ŽP GASTRO servis, s.r.o. Jozefa Krellu:

   – Myslím, že môžeme byť spokojní. Zámer Predstavenstva ŽP, umožniť využívať stravovacie služby aj tým zamestnancom, ktorí z rôznych dôvodov nechodili na varenú stravu, sa naplnil. Dokumentujú to štatistiky za dva júlové týždne. V novom závode sme od 17. do 31. júla 2017 vydali 4 811 balíčkov a v starom závode 1 695. Prevláda záujem, napokon to potvrdzuje aj anketa, najmä o pečivové a nápojové balíčky.