Zázrak z našej prírody

Tak, ako zemiaky a fazuľa, aj kapusta patrila od nepamäti na každodenný jedálny lístok našich predkov. Prvá zmienka o nej sa datuje do roku 500 pred naším letopočtom, kedy ju k nám priviezli Kelti. Veľmi rýchlo sa naučili, že vhodným skladovaním môžu tejto zelenine predĺžiť život.  Skladovanie v kameninových súdkoch za pomoci kvasenia pretrváva až dodnes. V súčasnosti už existuje … Čítať ďalej

Zázraky z prírody

Prichádzajú dlhé zimné večery a my sa máme možnosť venovať aj príprave výnimočných pochúťok, napríklad z gaštana jedlého. Viete, že vôňa pečených gaštanov neodmysliteľne patrí k jeseni? Ani vy jej nedokážete odolať? Pokojne si ich doprajte. Jedlé gaštany nie sú iba bezcenná masa, práve naopak, sú veľmi výživným zdrojom energie pre svaly, mozog i pre nervy. Predovšetkým sú … Čítať ďalej