Editoriál

V kalendári sme otočili ďalšiu stranu. Svieti v nej september. Deviaty mesiac rozhodne nemá prívlastok populárny. Končí sa leto, nastupujú chladnejšie a kratšie dni a deti sa vracajú do škôl. Prepadá nás nostalgia a spomíname na chvíle voľna. Toto obdobie neobľubujú najmä žiaci. Smerujú k povinnostiam, a po dvoch mesiacoch opäť zasadajú do lavíc. Nový školský rok otvorili aj študenti z našej školy. Privítal ich zástupca zriaďovateľa, riaditeľka školy i triedni učitelia. Čaká ich desať mesiacov náročných úloh, ale aj nových priateľstiev či pekných chvíľ.

Príchod prvého jesenného mesiaca definitívne zatvoril brány kúpaliska v Podbrezovej. Počas horúcich dní ho navštívilo množstvo ľudí. Záver leta mali rušný naši kolegovia v oceliarni, kde sa uskutočnila plánovaná stredná oprava a rovnako tak nezaháľali ani energetici.

Hrad Ľupča má zasa novú atrakciu pre turistov. Bodku za letnou sezónou dalo otvorenie stálej expozície militárií. Slávnostný nádych udalosti umocnila prítomnosť viacerých hostí a desiatok návštevníkov. Vo svete športu je rušno každý deň. Niektorí naši zamestnanci bežali od Tatier k Dunaju, ďalší zasa povzbudili letných biatlonistov v Predajnej. Naďalej sa tešíme z výkonov futbalistov. Železiari v lige stále neprehrali a atakujú najvyššie priečky v tabuľke. Okrem toho postúpili v ligovom pohári. Letu síce odzvonilo, ale prostredníctvom vašich fotografií sme sa vrátili späť a zaspomínali si na vaše dovolenky. Nezabudli sme na jubilantov, odchádzajúcich kolegov a ani lúštiteľov krížovky. V našom dvojtýždenníku si, veríme, každý nájde to svoje. A aj vy sa môžete podieľať na jeho tvorbe.

Ak máte pre nás tip na reportáž, poznáte zaujímavého či úspešného kolegu alebo niekoho s nevšednou záľubou, dajte nám vedieť mailom, telefonicky alebo príďte osobne do redakcie. Tešíme sa na vaše nápady…