Futbalisti odštartovali prípravu na Fortuna ligu

Naši futbalisti začali prípravu prvým tréningom vo Valaskej. Foto: FK ŽP

 

Už bez Rolanda Galčíka a mládežníckych slovenských reprezentantov odštartovali prípravu na novú sezónu futbalisti FK Železiarne Podbrezová. Trénerovi Romanovi Skuhravému boli k dispozícii dve desiatky hráčov.

Chlapci si oddýchli po náročnej postupovej sezóne, a po troch týždňoch sa stretli na štadióne v Podbrezovej. Už o mesiac ich totiž čaká ostrý štart v našej najvyššej súťaži, preto je potrebné dbať na každý detail.

Erik Grendel bude patriť k najskúsenejším hráčom nášho tímu. Foto: FK ŽP„Prípravu chceme absolvovať približne s 24 hráčmi. Jej súčasťou je aj dvojzápas, po ktorom sa bude káder pomaličky zužovať,“ povedal Miroslav Poliaček, generálny manažér tímu pre klubový web. Momentálne v klube riešia príchody a odchody, ale aj rokovanie o novej dvojročnej zmluve pre trénera Romana Skuhravého. „Odviedol dobrú robotu a veríme, že mužstvo sa pod ním bude ďalej posúvať,“ pokračoval Poliaček.

Pozitívom je, že kostra tímu by mala ostať. V hre sú len dva alebo tri odchody. Ide o hráčov zo širšieho kádra. „Snažíme sa mužstvo oživiť a priniesť vhodné typy, aby bolo ešte silnejšie,“ dodal generálny manažér.

Tešia sa na ligu

Najskúsenejším hráčom v kádri železiarov bude Michal Breznanik. Ten sa na účinkovanie v našej najvyššej súťaži veľmi teší. „Všetci sme radi, že budeme hrať Fortuna ligu. Pre nás je dôležité, že zostáva tréner Skuhravý. Hráme jeho systém, ktorý nás naučil. Vie, ako sa pripraviť na túto súťaž a mladí hráči sa pri ňom posunuli o veľký kus. Sme skvelý tím, máme dobré mužstvo,“ povedal bývalý slovenský reprezentant, ktorý má za sebou bohaté ligové skúsenosti.

Našich futbalistov čakajú už v sobotu prvé dva prípravné zápasy. Najskôr na pôde Liptovského Mikuláša (o 11. hodine) a večer, doma v Zelpo aréne, privítame MŠK Žilina (o 18. hodine). Vstup na všetky domáce prípravné duely bude pre divákov voľný.

Predaj permanentiek

Náš klub v najbližších dňoch spustí predaj permanentiek na novú sezónu (miesto a čas predaja ešte budú upresnené).

Celosezónna permanentka na ligové zápasy, vrátane Slovnaft cupu, bude stáť 50 eur, pre ženy a osoby nad 60 rokov 30 eur. Cena vstupenky na domáce stretnutia bude v novej sezóne päť eur, pre ženy a osoby na 60 rokov tri eurá a deti do 15 rokov spolu so ZŤP fanúšikmi vstupné neplatia.